تاریخ انتشار : جمعه 11 فروردین 1402 - 4:21
کد خبر : 3267

آفت زنگ زرد در کمین گندم‌زار های استان یزد

آفت زنگ زرد در کمین گندم‌زار های استان یزد
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان یزد با بیان اینکه آفت زنگ زرد در کمین گندمزار های استان یزد است گفت: چنانچه با آفت مبارزه نشود عملکرد در واحد سطح محصول گندم و جو به نحو قابل توجهی پایین می آید و عملا آن محصول اقتصادی نخواهد بود.

به گزارش پایگاه خبری تمدن یزد”مرتضی فتاحی” در راستای افزایش بهره وری در واحد سطح مزارع گندم و جو استان گفت: از آن جایی که شرایط آب و هوایی حاکم بر استان به نحوی است که مساعد ظهور و گسترش عوامل بیماری زای برگی در ارتباط با گندم و جو بوده باید گندم کار های عزیز توجه داشته باشند که به محض اعلام شبکه های مراقبت و پیش آگاهی مزارع گندم و جو استان نسبت به مبارزه با این عوامل خسارت زا اقدام جدی به عمل آورند.

وی افزود: چنانچه با آفت مبارزه نشود عملکرد در واحد سطح محصول گندم و جو به نحو قابل توجهی پایین می آید و عملا آن محصول اقتصادی نخواهد بود و در این راستا اکیپ های شبکه مراقبت و پیش آگاهی در سراسر استان فعال هستند و روزانه از مزارع بازدید میکنند و توصیه های لازم را به روش های مختلف به گندم کار های عزیز می دهند.

فتاحی با اشاره به اینکه در منطقه هرات شاهد بیماری زنگ زرد هستیم اعلام کرد: کارشناسان بعد از بررسی توصیه های لازم را به گندم کار های آن منطقه دادند تا در اسرع وقت به مبارزه با این عامل خسارت زا اقدام کنند .

این مسئول خاطر نشان کرد: خوشبختانه سموم مورد نظر در منطقه موجود است به منظور جلوگیری از گسترش این عوامل خسارت زا, چنانچه این اقدام صورت نگیرد با توجه به شرایط اب و هوایی حاکم بر استان باعث گسترش این افات می شود و گندمی که تولید می شود دارای دانه های چروکیده است و عملکرد آن به نحو قابل توجهی پایین می آید آن مزرعه ارزش اقتصادی خود را از دست میدهد.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی تصریح کرد : در حال حاضر زمان ریزش سن مادری گندم است و لازم است که در مناطق کشاورزان به توصیه های کارشناسان دقت و به ان عمل کنند وگوش به زنگ باشند به محض اینکه جمعیت افت سن گندم در مزارع به حد اقتصادی برسد لازم است علیه این افت نیز اقدام مناسب انجام گیرد.

 فتاحی در ارتباط با زنگ زرد متذکر شد: در حال حاضر باید با قارچ کش های مناسب که در منطقه موجود است و نیز زیر نظر کارشناسان شبکه مراقبت و پیش آگاهی مبارزه شیمیایی علیه این بیماری انجام شود و بعد از ان نیز مزرعه باید تحت پایش و رصد قرار گیرد و چنانچه دوباره علائم ظاهر شد دوباره باید با ان مبارزه کرد البته پیش بینی ما این است که اگر یک نوبت مبارزه با افت به صورت اصولی انجام گیرد تا پایان فصل برداشت ما مشکلی در ارتباط با زنگ زرد نخواهیم داشت.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

بیمه پاسارگاد/ نمایندگی میرجلیلی  مرکز مشاوره تحصیلی، شغلی و تربیتی فروش محصولات ترمه یزد فروش محصولات ترمه یزد خرید و فروش انواع محصولات ترمه

فرهنگی

اخبار سیاسی