در نشست خبری ریاست سازمان جهاد کشاورزی استان یزد مطرح شد؛
اجرای ۳۶ طرح و ایجاد ۸۰۰ شغل در استان یزد/ کاهش ۵۰ درصدی آب مصرفی کشاورزی یزد
به گزارش پایگاه خبری تمدن یزد، محمدعلی حاتمیزاده در نشست با خبرنگاران استان یزد که با حضور معاونین و مدیران حوزههای مختلف سلزمان برگزار شد اظهار کرد: استان یزد مقام اول بلدرچین کبک، ماهی تیلاپیا، رناس، اسب، بزسانن، جایگاه دوم تولیدات گلخانهای، جاگیاه سوم در پرورش شتر و تولید پسته و مقام چهارم انار از نظر سطح زیرکشت و تولیدات استان دارد.
وی با بیان اینکه هر چند استان یزد از نظر تولید و تأمین گوشت دام سبک کمتر از حجم مورد نیاز تولید دارد گفت: خوشبختانه استان یزد در بسیاری از تولیدات طیور و گلخانهها مازاد مصرف دارد و در زمینه شیر، تخم مرغ و مرغ دارد به استانهای دیر صادر میکنیم و محصولات گلخانهای را نیز با خارج از کشور صادرات داریم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان یزد با بیان این که بخش کشاورزی ۱۵ درصد اشتغال استان را به خود اختصاص داده است، گفت: دو درصد از بهره برداران کشور یعنی حدود ۷۵ هزار نفر در استان یزد مشغول به فعالیت هستند.
وی گفت: ۳هزار دانش آموخته بخش کشاورزی داریم که تنها ۶۰۰ نفر از آنها در بخش کشاورزی فعال هستند و ۲دهم درصد جمعیت عشایر قشلاق در استان یزد هستند.
حاتمیزاده گفت؛ ۱۲ درصد تولید ناخالص داخلی، یک درصد سطح زیر کشت کشور و ۱.۳ تولیدات کشور در یزد تولید میشود و ۲.۲ ارزش تولیدات محصولات کشاورزی کشور برای استان یزد است و این استان ۱۹ درصد تولیدات گلخانههای کشور را در خود دارد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان یزد با تأکید بر اصل امینت غذایی گفت: وظیفه اصلی ما در سازمان ضمن حفظ منابع پایه و موجود تولید محصول سالم و باکیفیت است که این امر در برنامه هفتم توسعه آورده شده و بر این وظیفه و رسالت تاکید شده است.
حاتمیزاده بیان کرد: عمده کشاورزی در استان یزد کشاورزی معشیتی و سنتی است و بخش عمده اعتبارات صرف این گروه میشود و در شرایط آینده به کشاورزی تجاری و اقتصادی نیاز داریم تا بتوانیم با مزارع بزرگ و مگافارمها را به وجود میآوریم و اتصال این حلقههای بزرگ را به بهش کشاورزی خرد، معیشتی و سنتی است وصل کنیم اما در کشاورزی تجاری و اقتصادی وظیفه بیشتری داریم تا امینت غذایی استان حفظ شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان یزد با اشاره به اینکه در دهههای گدشته دستگاههای مختلف روستاها را از محل تولیدی به تفرجگاههای گردشگری تبدیل کردند گفت: در طول این سالها با امکانات رفاهی که در روستا ایجاد کردیم عملا واحدهای تولیدی را از مجموعههای و مناطق بومی روستاها خارج کرده و به عنوان مشاغل مزاحم به آنها نگاه کردیم.
وی با بیان اینکه در برنامه تحولی یزدنوین در بخش کشاورزی مخالف تغیر کاربری مزارع روستایی بودیم و لذا سعی کردیم امید و نشاط را به روستا بازگردانیم.
حاتمیزاده با اشاره به برنامه استان در بحث بهرهوری و نفود دانش افزود: آب، خاک، سرمایه و منابع انسانی عوامل تولید در حوزه کشاورزی و کار هستند.
وی با اشاره به اینکه در بهمن ۱۴۰۱ دهکده فناوری و نوآوری در یزد راهاندازی شده گفت: در حال حاضر ۱۸ شرکت به منظور تحقق بحث فناوری و نفوذ دانش ساماندهی شدند و قرار است ۱۰۰ شرکت در این راستا در دهکده مستقر شوند و لذا در این خصوص به دنبال عرصه ۵۰ هکتاری برای استقرار شرکتهای دانش بنیان در بخش کشاورزی هستیم و اولویت ما افزایش سهم دانش در تولیدات کشاورزی است.
حاتمیزاده با اشاره به آمار و اطلاعاتی که از مصرف درصد بالای آب مصرفی در کشاورزی حکایت دارد عنوان کرد: از سال ۹۹ سازگاری با کم آبی شروع شده است و آب مصرفی بخش کشاورزی که در دهه گذشته یک میلیون و ۵۰۰ هزار بوده و به ۷۰۰ هزار رسیده که تا ۵۰ درصد کاهش یافته است.
وی با بیان اینکه رویکرد سازه ای و غیر سازه برای تحول برنامهریزی شده است گفت: با احداث آبخیزداری، احداث لوله آبیاری تحت فشار و .. راندمان بهرهوری آب افزایش مییابد و صرفه جویی آب تا یک میلیون را خواهیم داشت. رویکرد غیرسازهای نیز بحث الگوی کشت و گیاهان کم آبخواه مطرح است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان یزد با اشاره به اینکه روزانه ۵۰۰ تن نهاده دامی دانهای، کنجاله، سویا، ذرت و جو مصرف دام و طیور استان است ادامه داد: مصرف نهادههای ینجه و … نیز ۴۵۰۰ تن نهاده در استان مصرف میشود که در بخش نهادههای دانهای استات یزد وابسته بوده و واردات انجام میشود.
حاتمیزاده بیان کرد: برنامه برای تولید ۱۵۰۰ تن نهاده دامی دانهای نیاز به ۲۵۰۰ مترمربع سطح زیرکشت دارد که حدود دو برابر تمام سطح زیر کشت استان در حال حاضر است و آب مورد نیاز هم دو برابر فعلی خواهد بود. هر چند وابسته هستیم اما هنر ماست که آب مجازی را وارد کنیم اما برای کاهش وابستگی نیز برنامهریزی داریم.
وی گفت: سطح زیرکشت گلخانههای استان ۲هزار هکتار با ۶۰۰ تن تولیدات و آب مصرفی آن ۳۲ میلیون مترمکعب به میزان سه درصد آب مصرفی است.
وی در خصوص برنامه ریزی تحولی در راستای پرورش شتر در استان گفت: در یک برنامه چهار ساله ۵۰۰ هزار نفر شتر در استان پرورش مییابند و تاکنون واگذاری مراتع فقیر به سرمایهگذاران و معادن در قالب مسؤلیت اجتماعی است.
وی ادامه داد: تاکنون مرتع دست کاشت حدود ۱۲۰۰ هکتار توسط یکی از معدنداران ایجاد شده که ۵۰۰ نفر پرورش میدهد و در بخش صنعتی هم میتواند به صورت بسته نیز تا ۵۰۰ نفر را پرورش دهد.
حاتمیزاده گفت: به منظور ترویج حرفه شترداری واردات شترهای لوک در دست انجام است و سرمایهگذاری انجام میشود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان یزد با اشاره به اهمیت پرورش صنعت آبزیان گفت: پرورش ماهی تیلاپیا مورد توجه است و این ماهی قیمت مناسبتری داشته، در یزد سریع رشد میکند، مقاوم و متناسب است و جایگاه خوبی را به یزد دادهاست.
حاتمیزاده با بیان اینکه پرورش ماهی تیلاپیا از سال ۸۷ در یزد با واردات آن آغاز شده است و از محل اعتبارات سفر ۱۵ میلیارد تومان جهت پرورش تیلاپیا و همچنین الگوبرداری از یزد اختصاص یافته که پروژه آن تاکنون ۶۵ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان در ادامه گفت: سالانه بیش از یک میلیون و ۹۰۰ هزار تن محصولات کشاورزی، زراعت، شیلات، باغی و گلخانهای در استان تولید میشود.
وی گفت: ۱۰۵ میوه فروشی متخلف با گشتها و بازرسیهای مشترک شناسایی و به تعزیرات معرفی شدند.
وی گفت: ۶۴ هکتار سطح زیر کشت پسته در استان داریم که تنها ۵۵ هکتار آن بارور بوده و ۶۲ تن تولید پسته استات است، ۴۰ درصد ظرفیت آن پسته صادراتی بوده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان یزد گفت: ۳۳۰۰ رشته قنات در یزد وجود دارد که تنها ۲۳۳۲ مورد ثبت رسمی شده است و در سیل سال قبل ۶۸۲ رشته قنات از ۱۰ تا ۱۰۰ درصد تخریب شده و تاکنون با جابهجایی اعتبارات توانستهایم بیش از ۴۴۰ رشته قنات را مرمت کنیم که برای آن بالغ بر ۶۴ میلیارد تومان هزینه شده است.
وی با اشاره به مشکلات متعددی که مگس مدیترانهای ایجاد کرده است گفت: ۵۸۰۰هکتار باغات استان ات که تنها ۳۶۰۰ هکتار آنها در مقابله با این آفت اقدام کردند. در شهرستان تفت مواد مورد نیاز به صورت رایگان توزیع شده و تا ۷۰ درصد میوههای سال قبل را سالمنگهداری کرد.
حاتمیزاده سلامت محصولات گیاهی و گلخانهای در استان یزد را جزو بهترینها در کشور دانست و گفت: سال گذشته محصولات بازگشتی فلفلهای صادراتی افزایش سموم و کود نداشنند بلکه ۴ نوع سم مصرفی مجاز در دنیا در لیست سموم مجاز روسیه ثبت نشده بوده است و اگ این فلفلها به انحادیه اروپا صادر شده بود خریداران زیادی داشت.
وی در این نشست از حل ۹۹ درصدی اختلافات اراضی در استان خبر داد. استان یزد در حال حاضر ۵۰۰ هکتار سطح زیر کشت گیاهان دارویی داشته و قرار است تا ۳۱ هزار هکتار افزایش یابد.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰