تاریخ انتشار : دوشنبه 2 مرداد 1402 - 12:29
کد خبر : 4624

تخصیص کود یارانه ای به کشاورزان بر اساس الگوی کشت استان یزد

تخصیص کود یارانه ای به کشاورزان بر اساس الگوی کشت استان یزد
مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان یزد از تخصیص کود یارانه ای به کشاورزان بر اساس الگوی کشت استان خبر داد.

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان یزد، محمد حسن زارعیان گفت: الگوی کشت به عنوان یک سیستم مدیریت منابع آب و خاک برای تولید محصولات کشاورزی در استان یزد تلقی می شود.

وی افزود: این الگو بر اساس شرایط خاص استان ، از جمله میزان آب‌های زیرزمینی محدود ، نوع خاک و محصول قابل کشت با توجه به اقلیم منطقه، طراحی شده است.

زارعیان خاطر نشان کرد: از عوامل مهم در الگوی کشت نوع محصول، نیازهای غذایی در طول دوره رشد و نیازهای خاکی اشاره است و نیز این روش می‌تواند به کشاورزان کمک کند تا هزینه‌های تولید را کاهش داده و بهره‌وری اقتصادی را افزایش بدهند ، در نتیجه بهبود رشد و توسعه صنعت کشاورزی در استان فراهم می شود .

این مسئول تصریح کرد: در گذشته کود یارانه ای صرفا به محصولات گندم، جو، کلزا و چغندر قند تعلق می گرفت، اما امروزه علاوه بر محصولات ذکر شده به محصولاتی مانند: یونجه، ذرت دانه ای، ذرت علوفه ای، گوجه فرنگی، پیاز، زیره سبز، پنبه، نخود، سیب زمینی، صیفی جات و برای محصولات باغی بر اساس سند کم آبی استان یزد شامل پسته، بادام، زردآلو و انگور، خرما، زیتون، روناس، گل محمدی و محصولات گلخانه ای و گیاهان دارویی کود یارانه ای تخصیص داده می شود.

به گفته وی در چارچوب الگوی کشت استان یزد، برای تخصیص کودهای یارانه ای به محصولات کشاورزی موارد زیردر نظر گرفته می شود:

۱. ثبت و انتقال اطلاعات : در ابتدا، کشاورزان عزیز موظف به ثبت نام در سامانه پهنه بندی به جهت تعیین سطح زیر کشت خود بوده سپس نیاز کود برای هر نوع محصول کشاورزی مورد ارزیابی قرار می‌گیرد. این ارزیابی بر اساس نیازهای محصول، نوع خاک، شرایط آب و هوایی و عوامل دیگر انجام می‌شود.۲. تخصیص کود به محصولات: کودهای یارانه ای بر اساس نیازهای کشاورزان و دسترسی به منابع به محصولات کشاورزی تخصیص می‌یابد. این تخصیص بر اساس استانداردها و ضوابط تعیین شده توسط سازمان‌های مربوطه صورت می‌گیرد.
3. نظارت و بازدید: در طول فصل کشت، نظارت و بازدید از استفاده صحیح و بهینه کودها در مزارع صورت می‌گیرد. به کشاورزان آموزش داده می‌شود که چگونه کودها را به درستی استفاده کنند و از هدررفت و آلودگی محیط زیست جلوگیری کنند.
4. ارزیابی نتایج و بهینه سازی: پس از پایان فصل کشت، نتایج استفاده از کودهای یارانه ای بررسی و ارزیابی می‌شود. در صورت لزوم، تغییراتی در تخصیص کودها صورت می‌گیرد و رویکردها بهبود می‌یابند. این ارزیابی و بهینه سازی با هدف افزایش بهره وری و ارتقای کیفیت محصولات صورت می‌گیرد.

در پایان محمد حسن زارعیان اضافه کرد: الگوی کشت استان ، با توجه به نیازها و منابع موجود، سعی در تعیین تخصیص بهینه کودهای یارانه ای را داشته و با اجرای این الگو، امیدواریم تولید کشاورزی در استان بهبود یابد و بهره وری بیشتری برای کشاورزان فراهم شود.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

بیمه پاسارگاد/ نمایندگی میرجلیلی  صرفه جویی فروش محصولات ترمه یزد فروش محصولات ترمه یزد خرید و فروش انواع محصولات ترمه

فرهنگی

اخبار سیاسی