کمک ۲۵۰۰ میلیاردی صنایع به بهسازی فضای آموزشی استان یزد
به گزارش پایگاه خبری تمدن یزد، محمدکاظم رحیمینژاد، مدیرکل آموزش و پرورش استان یزد، پیش از ظهر امروز _ چهارشنبه بیستونهم شهریورماه _ در نشست با خبرنگاران استان یزد اظهار کرد: آموزش و پرورش یک نظام با پیچیدگیهایی زیاد است و چالشهای زیادی برای آن مطرح میشود.
وی گفت: این مجموعه بزرگ دغدغههای زیادی دارد که سه دغدغه عمده آن، تأمین نیروی انسانی از نظر کمی و کیفی، همراهی و مشارکت والدین و سومین دغدغه بحث دانشآموز محوری و انجام فعالیتها بر مدار دانش آموزی است قطعا با مشارکت، همراهی و به کارگیری دانش آموزان و ارائه مسئولیت به آنها آینده موفق شکل میگیرد.
مدیرکل آموزش و پرورش استان یزد با اشاره به اینکه کتب درسی در حال تأمین و توزیع است افزود: کتابهای ابتدایی تامین شده و کتاب درسی در رشتههای کار و دانش با توجه به اینکه ثبتنام انها طول میکشد و تعداد کم ثبتنامی وجود دارد با تاخیر تهیه کتاب آنها انجام میشود لذا تا پایان شهریور سیستم فعال است و سفارش کتاب داده میشود، در حال حاضر حدود ۸۹ درصد دانشاموزان درخواست ثبت کتاب داشتند.
وی در خصوص نحوه ثبت نام در مدارس دولتی گفت: بر اساس شعاع مدرسه ثبتنام در مدارس دولتی انجام میشود تا فاصله از مدرسه و مشکلات ترافیکی کمتر شود، از طرف دیگر تقویت مدارس دولتی در دستور کار است.
رحیمینژاد تصریح کرد: ایده نو آموزش و پرورش استان یزد مشارکت دادن صاحبان صنایع در ساخت و ساز مدارس و تأمین فضای آموزشی است، به منظور توسعه فضای آموزشی با کمک خیرین شهرستانها و صاحبان صنایع ۲۵۰۰ میلیارد تومان تعهد شده است تا در هشت شهرستان فضاسازی یا کمک به بهسازی و تأمین فضای آموزشی اجرا شود.
وی افزود: در خصوص اختصاص این عدد، آموزش و پرورش، اداره کل نوسازی، صنعت و معدن، استانداری و معاونت دستگاهها و مدیران کل مسائل مربوطه را احصا و هزینه کرد تعهدات را دنبال میکنند تا در مدت سه سال آینده این تعهد حاصل شود، قطعا اجرای این طرح راهگشا برای حل کمبود مشکلات فضای آموزش و پرورش و درسی خواهد بود.
مدیرکل آموزش و پرورش استان یزد با اشاره به چالش تأمین سرویس مدارس و هزینههای آن گفت: به مدیران تأکید شده است که ورود جدی کنند تا خانوادهها گرفتاری کمتری داشته باشند، همچنین تاکنون ۸۵۰۰ دانشآموز در سامانه اینوباز وارد شدند و اطلاعات خود را ثبتکردند.
وی گفت: ۳۱۵ هزار و ۸۲۲ دانشآموز وارد سال تحصیلی جدید خواهند شد، دو هزار و ۱۹۲ مدرسه فعال، ۱۲ هزار و ۸۴۰ کلاس درس برپا میشوند که ۸۹۳۹ کلاس درس دولتی و ۳۹۰۱ کلاس درسی غیردولتی هستند.
رحیمینژاد خاطرنشان کرد: از مجموع دانشآموزان ۲۲ هزار و ۵۷۶ دانشآموز پیش دبستانی، ۱۷۰ هزار و ۹۰۵ نفر دانشآموز ابتدایی در مقطع اول تا ششم، ۶۷ و ۴۱۵ دانش متوسطه اول و ۵۴ هزار و ۹۲۶ در مدارس متوسطه دوم و هنرستان اشتغال به تحصیل خواهند داشت.
وی ادامه داد: از این تعداد ۲۴۶ هزار و ۹۴۰ نفر در مدارس دولتی و ۶۸ هزار ۸۸۲ نفر در مدارس غیردولتی اشتغال دارند. لازم به ذکر است به جزء مقطع بزرگسالان که در سن دانشآموزی نیستند و حدود ۵ هزار ۲۶۴ نفر هستند و مقطع پیشدبستانی، آموزش و پرورش استان یزد از پایه اول تا دوازدهم جمعا ۲۸۷ هزار و ۹۸۲ نفر محصل در مدارس استان دارد.
مدیرکل آموزش و پرورش استان یزد با اشاره به اینکه امسال ۱۹۷۱ نفر بازنشسته قطعی داشتیم گفت: همت و تلاش همکاران این بود تا نیروهای حوزه آموزشی بازنشسته نشوند و تدریس را داشته باشند، مطالبه، تلاشها و درخواست مجدانهای برای ادامه همکاری آنها تا دو سال آینده داشتیم که بعضا موافقت شده است، این امر در جهت حفظ و نگهداشت آنها برای تأمین کسری نیروی انسانی آموزشی بوده، احتمال میرود از این تعداد بازنشسته ۹۷۰ مورد بازنشسته شوند اما هنوز تایید قطعی نشدهاند.
وی بیانکرد: کمبود نیروی انسانی استان حدود ۳۳۶۴ نفر معادل ۸۰ هزار و ۷۳۱ ساعت تدریس است که تلاش کردیم این کسری را در حوزه آموزش به هزار و ۶۷۵ نفر برسانیم و این کسری معمولا برای متوسطه اول و دوم خواهد بود که از طریق حق التدریس جبران میشود.
رحیمینژاد عنوان کرد: در حوزه ابتدایی ۲۶۴ نفر تراز منفی داریم که از طریق مجوزی که اخیرا اخد شده است از نیروهای بازنشسته استفاده میشود و ساعت تدریس ۱۴ ساعته به تمام وقت افزایش خواهد داشت و کسری را جبران خواهد کرد.
وی گفت: ۹۰۸ نفر در حوزه پرورشی، مشاوره و مراقب سلامت کسری نیرو داریم که منتقل شده از سالهای گذشته هستند، این کسریهای آموزش و پروش پیشبینی شده بوده است و برای سال آینده هم مشخص و قابل محاسبه است، مشکلاتی در ردیف استخدامی است البته گاها ورودی آموزش و پروش در دههای گذشته بعضا با افت شدید جمعیت مواجه بوده است.
مدیرکل آموزش و پرورش استان یزد بیان کرد: آنچه در این بخش ضروری است تأمین مربی پرورشی به تعداد ۲۶۴ در مقطع ابتدایی و پرورشی است که باید تامین شود، موارد دیگر قابل تعدیل است.
وی در خصوص کلاسهای فوق برنامه هم گفت: سقف کلاس فوق برنامه ۶ ساعت است و مدارسی که تاکنون نرخ قطعی شهریه خود را محاسبه نکردهاند هزینه را طبق شهریه سال قبل اخذ میکنند تا نرخ جدید به تصویب استان برسد.
خبرنگار: محدثه میرجلیلی
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰