معدومسازی ۴۲ تن لاشه حیوانات در استان یزد/ واکسیناسیون ۱۰۰ درصدی دام سبک نابالغ در استان یزد
به گزارش پایگاه خبری تمدن یزد، علی فاحتینیا مدیرکل دامپزشکی استان یزد ظهر امروز _سیزدهم مهرماه_ در نشست با خبرنگاران استان یزد با اشاره به شعار هفته دامپزشکی یک قرن خدمت اظهار کرد: خدمات دامپزشکی استان در جهت پیشگیری از بیماریهای واگیردار دامی و بیماریهای مشترک بین انسان و حیوان، کنترل بیماری در فرواردههای خام دامی و … است.
وی با اشاره به نامگذاری روزهای هفته دامپزشکی بیان کرد: دامپزشکی در خدمت رشد تولید، سلامت غذا از مزرعه تا سفره، نظارت بر اقدامات پزشکی، خدمترسانی در مناطق روستایی و عشایری، بهداشت عمومی، خدمترسانی پایدار بوده است.
مدیرکل دامپزشکی استان یزد افزود: همچنین در راستای آموزش، پژوهش، خدمات نوین در دامپزشکی، اخلاق حرفهای و رعایت حقوق حیوانات وظایفی را در بخش دولتی و خصوصی دنبال میکنیم و در روزهای مختلف سال خدمات مختلفی ارائه میشود.
فاتحینیا با اشاره به عملکرد نظارتی بهداشتی دام، طیور و فرآوردههای دامی گفت: در طی ۱۲ ماه گذشته بیش از ۲۰۰ هزار راس دام تنها در قالبت اردویهای جهادی خدمات رایگان واکسیناسیون و سمپاشی بدن دام را انجام دادهاند.
وی با بیان اینکه از ابتدای خط کشتار مسئولان فنی و ناظران بهداشتی خصوصی و دولتی فرآیند کشتار را کنترل میکنند تشریح کرد: در استان یزد طی ۱۲ ماهه گذشته ۲۵۵ هزار و ۲۰۹ راس گوسفند و بره کشتار و وزن تقریبی ۵ میلیون و ۵۱۳ هزار و ۵۴۶ کیلوگرم گوشت استحصال شد.
مدیرکل دامپزشکی استان یزد با اشاره به کشتار بز و بزغاله به تعداد ۱۱۷ هزار و ۵۶۴ راس گفت: گوشت استحصال شده از کشتار گاو و گوساله بیش از دو میلیون ۷۸۱ هزار کیلوگرم گزارش شده است.
فاتحینیا از کشتار ۲۸۴۴ نفر شتر، شترمرغ ۴۰۲ به وز ۳۲ هزار ۴۶۰ کیلوگرم خبرداد و گفت: مجموع دام سبک ذبح شده ۳۷۲ هزار و ۷۷۳ راس دام با وزن تقریبی ۷ میلیون و ۸۵۳ هزار و ۳۲۱ کیلوگرم و دام سنگین ۱۳ هزار و ۸۲۸ رأس با وزن تقریبی ۳ میلیون ۴۰۲ هزار ۳۱۵ کیلوگرم بوده است.
وی با اشاره به یکی از اقدام مهم و حساس این مجموعه در معدوم کردن لاشههای حیوانات گفت: مجموع لاشههای معدوم شده در طی یک سال ۴۲ هزار و ۶۹۲ کیلوگرم بوده است.
فاتحینیا با اشاره به فعالیت ۹ کشتارگاه دامی در یزد گفت: از این تعداد دو کشتارگاه صنعتی هفت کشتارگاه سنتی هستند، علاوه بر این هفت کشتارگاه طیور در یزد داریم.
مدیرکل دامپزشکی استان یزد افزود: در یک سال اخیر طیور گوشتی بالغ بر ۱۶ میلیون ۳۹۸ هزار ۳۵۰ قطعه با وزن تقدیبی ۳۰ میلیون ۳۳۶ هزار و ۹۴۷ کیلوگرم استحصال شده است، همچنین در یزد به عنوان قطب تولید بلدرچین کشور، یک میلیون ۷۷۳ هزار بلدرچین کشتار شد که وزن تقریبی آن ۳۷۲ هزار و ۵۰۱ کیلوگرم بوده است.
وی از نظارتهای بهداشتی بر مراکز عرضه و توزیع خبر داد و گفت: در مدت یک سال ۳۵ هزار و ۷۳۳ مورد بازدید از مراکز مختلف صورت گرفته است که از این تعداد ۱۴۶۰ مورد مرکز غیربهداشتی گزارش شده است، که در جریان این بازدیدها ۸۶ هزار و ۷۸۰ کیلوگرم مواد غیربهداشتی ضبط شده که ۸۰ هزار کیلوگرم آن معدوم شده است.
فاحینیا بیان کرد: از مجموع ۵۸۲ مورد نمونهبرداری صورت گرفته توسط دامپزشکی ۷۲ مورد جهت تشکیل پرونده به مراجع قضایی پرونده ارجاع داده شدند.
مدیرکل دامپزشکی استان یزد با بیان اینکه مبارزه با بیماریهای دامی واگیردار و بیماریهای مشترک بین انسان و حیوان از جمله رسالتهای مجموعه دامپزشکی عنوان کرد و گفت: دامهای متعددی در برابر انواع بیماریها از جمله ابله و تب برفکی واکسینه شدند.
وی افزود: ۱۰۳ هزار و ۲۳۳ رأس گاو و گوساله و ۹۷۸ هزار و ۴۸۲ رأس گوسفند و بز واکسینه رایگان تب برفکی را دریافت کردند، در بحث طاعون نشخوار کنندگان ۶۲۹ هزار و ۳۰۰ راس دام واکسینه شدند.
فاتحینیا بیان کرد: در بحث بیماریهای مشترک انسان و حیوان اقداماتی از جمله واکسیناسیون و تست دام انجام شده و در هاری در جمعیت سگهای صاحبدار، سگ گله و نگهبان ۹۴۶۱ قلاده سگ رایگان واکسینه شدند.
مدیرکل دامپزشکی استان یزد با اینکه در بیماری تب مالت ۳۶۰ هزار گاو و گوساله و ۱۳۶ هزار کره و بره واکسینه شدند گفت: در شش ماهه ابتدای امسال دام سبک نابالغ استان پوشش ۱۰۰ درصدی واکسیناسیون را داشتند.
وی با بیان اینکه سل بیماری مشترک است گفت: این بیماری با تست کشتار امتحان میشود و بر ۲۸ هزار و ۱۸۰ راس تست سل انجام شده است شده است
فاتحینیا قرنطیه و امنیت زیستی را مجموعه فرایندهای کنترلی قبل از توزیع و صادرات محصولات عنوان کرد و گفت: ۱۱۹۲ تن ترخیص گوشت گوساله، ۱۴۴۲ تن منجمد مرغ، گوشت منجد گوسفند ۵۸ تن و گوشت تازه گوسفندی ۲۱۶ تن ترخیص و نظارت شدند.
مدیرکل دامپزشکی استان یزد از صادرات فرآوردههای دام خامی پا و پنجه مرغ به مقدار ۱۲۴۸ تن، تخم مرع خوراکی ۳۴۸۰ تن دمبه ۱۱۷ تن، محصولات لبنی ۳۰ تن، پشم گوسفندی ۶۱ تن و … خبر داد.
وی بیان کرد: در مدت یک سال گذشته ۱۱ هزار و ۳۳۳ عدد مجوز کشتار داده شد و ۸۴۹۹ مجوز حمل کشتار نیز برای تردد در خروجیهای استان صادر شده است تا ترانزیت و حمل و نقل دام به راحتی انجام شود.
خبرنگار: محدثه میرجلیلی
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰