خبرنگار و مدیرمسئول پایگاه خبری تمدن یزد؛ محدثه میرجلیلی
هدف نهادهای فرهنگی ترویج خوبی ها در جامعه
به گزارش پایگاه خبری تمدن یزد، علیرضا نجیمی در نشست خبری به مناسبت سالروز تأسیس سازمان تبلیغات اسلامی به فرمان امام (ره) اظهار داشت: امام پس از پیروزی انقلاب نهادهایی را ایجاد کردند که امروز بعد از پنج دهه به ضرورت وجود آنها پی میبریم امید که از این ظرفیت نظام نهایت بهرهبرداری را برای دین داشته باشیم.
محلات بر محور مساجد و امامان مساجد
وی با اشاره به سر فصل های اقدامات فرهنگی این سازمان در طول سال گذشته به موضوعات مجموعه سازمان در سراسر کشور اشاره کرد و گفت: به دنبال جایگزین کردن امام مسجد به جای امام جماعت در مساجد هستیم.
مدیرکل سازمان تبلیغات اسلامی استان یزد ادامه داد: چرا که رسالت امام مسجد بسیار بالاتر و فراتر از کاریهای معمولی و اقامه نماز به تنهایی است بلکه امامان مساجد تأثیر بسزایی در مسائل اجتماعی و مسائل مبتلا به مردم هستند و اصلی ترین بنا فرهنگی محلات امام مسجد است.
مسجد اصلی ترین نهاد نقش آفرین در مسائل جامعه
نجیمی بیان کرد: هر چه قدر مسجد بتواند به عنوان اصلی ترین نهاد در محله نقش آفرینی، اجتماعی اقتصادی و فرهنگی داشته و مسئولان نیز عزم خود را جذب کنند این سنگر نقش خود را بهتر ایفا خواهد کرد.
وی با اشاره به اینکه مسحد پایگاه حقیقی و موثر در دفاع مقدس بوده است ادامه داد؛ در مساجد استان یزد شرایط مسجد بهتری به نسبت کشور داریم اما با آنچه که مدنظر و مطلوب همگان است فاصله داریم.
نجیمی خاطرنشان کرد؛ ما به عنوان دستگاه فرهنگی ملزم هستیم نقش مساجد را در امور محلات پررنگ کنیم بنابراین بری تقویت نیروهای خود دوره های آموزشی برای امام محله در قم در حال برگزاری تا نقش امام مسجد را در محله پررنگ تر کنیم علاوه بر این جهت مطالبه مردم در سازماندهی مساجد نظارت ها هم بیشتر شده است تا پویایی مسجد به مرور بیشتر شود.
هدف نهادهای فرهنگی ترویج خوبی ها در جامعه
مدیرکل سازمان تبلیغات اسلامی استان یزد تصریح کرد؛ در فروع دین و حوزه امر به معروف و نهی از منکر؛ ابتدا امر به خوبی اولین فرمان است اگر دستگاههای فرهنگی خوبی را در جامعه نشر دهند نوبت به منکرات نمیرسد.
وی افزود: این روزها برخی از خوبی های گذشتگان بیشتر در جامعه احساس می شود امید که بتوانیم خوبی ها را در جامعه نشر بدهیم و انگیزه کار فرهنگی در جامعه بیشتر شود و نقشه دشمنان عله ما بر آب شود.
نجیمی بیان کرد: در حال حاضر جمع قابل توجهی از طلاب و روحانیون نخبه یزدی در قم مستقر هستند، مجمعی شکل گرفته است تا از نخبگان استان مستقر در سراسر کشور استفاده شود و حتی به یزد بازگردانده شود بنابراین در این مجمع پیگیری برای فراهم کردن زمینه حضور نخبگان یزدی مقیم قم و سراسر کشور در یزد صورت گرفته و باید به طور منظم با طلاب شهرستان در قم جلساتی داشته باشند و مقدمه هم افزایی طلاب با مراکز علنی که استان به این طلاب فارغ التحصیل نیاز دارند فراهم شود.
وی در ادامه با تأکید بر نقش مهم مساجد گفت: مسجد اصلی ترین رکن محلات است و در دوران دفاع مقدس این نقش محسوس بود اکنونبا توجه به حفظ و ارتقا این جایگاه کمیته رسیدگی به امور مساجد در مرکز استان و شهرستانها شکل گرفته و این شورا مشکلاتی که مساجد در مسیر رشد و تعالی دارند را بررسی میکنند و با حضور ریش سفیدان مسائلی نیز حل میشود.
مدیرکل سازمان تبلیغات اسلامی استان یزد بان کرد: سازمان در رویکرد جدید فرهنگی خود ارتباط خود را با دانشآموزان و دانشجویان پررنگ تر کرده است علاوه بر این طرحهای مردمی همچون طرح گوهرشاد، رفیقانه، محله همدل و … رویکرد فعالیت های سازمان را تغییر داده و فضای جدیدی در استان و مناطق ایجاد کرده است.
نجیمی بیان کرد: از دیگر اقدامات به سرانجام رسیده و ادامه دار ثبت تاریخی شفاهی تجربه نوردی از بزرگان و پیشکسوتان عرصه تبلیغ است، با توجه به اینکه در دوران کرونا سرمایه هایی بزرگی از نیروی انسانی در این بخش را از دست دادیم تصمیم گرفتیم یک بانک صوتی و تصویری از فرهیختگان استان داشته باشیم.
وی بیان کرد: از افراد با رسالت دینی و تجربیات زندگی شان تجاربی را به صورت صوت و فیلم صبط و حفظ میکنیم و در این خصوص اولین نسخه از تجربه نوری روحانیون شاخص یزد چاپ شده است.
نجیمی با بیان اینکه این کتاب مشتمل بر تجارب ۳۰ نفر از اعزه روحانی است گفت: بعضا روحانیون در قید حیات نیستند اما فیلم هایشان آماده است و فرمایشات شان به عنوان تجربه و نکات ناب برای روحانی، مداحان و مدیران هیئت ها موثر خواهد بود.
چاپ اولین نسخه از کتاب تجربه نوردی پیشکسوتان استان یزد
وی با اشاره به اینکه جلد اول و نسخه اول این کتاب چاپ شده است یادآور شد: برای تهیه این اطلاعات ابتدا پیشکسوتان در سازمان تبلیغات یزد حضور می یافتند اما در حال حاضر تیم رسانه ای سازمان در منزل حضور مییابند و سعی میکنند از تجربیاتشان بهره مند شود و ادای احترام و تکریم را هم انجام خواهند داد.
مدیرکل سازمان تبلیغات اسلامی استان یزد تصریح کرد: برای ما تدوین صوت و بانک اطلاعاتی از تجارب بزرگان برای تحویل به نسل آینده در این مسیر معنوی بسیار مهم است.
نجیمی عنوان کرد: حمایت از فعالیتها، تولیدات علمی و آثار پژوهشگران در حوزه دینی و حمایت و پشتیبانی در موضوعات مبتلا به جامعه توسط سازمان در حوزه های تخصصی این امر انجام شده است و انشالله پشتیبانی خواهد شد.
امور قرآنی استان یزد جزو ۵ مجموعه برتر کشور
مدیرکل سازمان تبلیغات اسلامی استان یزد با اشاره به برتری امور قرآنی استان در سطح کشور گفت: اکنون مجموع فعالیتهای قرآنی استان یزد به عنوان یکی مجموعه های برتر معرفی و تقدیر شده است که لازم است از فعالان قرآنی در این امر تشکر کنیم.
وی تشریح کرد: خوشبختانه جایگاه نخبگان قرآنی، اساتید، قاریان و حافظان موسسات قرآنی به وایطه حمایت مسئولان و نخبگان فرهنگی استان مطلوب شده است امید که از این ظرفیت بیشتر استفاده شود.
مدارس صدرا در یزد زبانزد در کشور
نجیمی به مدارس صدرا ولایت سازمان در سطح استان اشاره کرد و گفت: بر اساس وظیفه هدایت بخشی دانشآموزان به حوزه های علوم انسانی و با توجه به رسالتی که بر عهده ما بوده است تلاش شد و اکنون مجموعه مدارس صدرا استان زبانزد در کشور است.
وی بیانکرد؛ در حال حاضر ۱۳ مدرسه صدرا در دور اول و دوم در شهرستانهای یزد، مهریز، بافق، خاتم و ابرکوه با توجه با اقتضای مناطق و نیاز به مدارس صدرا مهیا شده است و به عنوان مدارس مردمی و دولتی با توجه به برنامههای کشور در راستای تربیت و هدایت دانشآموزان به علوم انسانی فعال بوده و در کشور زبانزد هستند.
مدیرکل سازمان تبلیغات اسلامی استان یزد گفت: در حال حاضر ۱۵۰۰ دانش آموز در مدارس صدرا در استان مشغول به تحصیل هستند، در هر شهرستانی که زمینه برای کمک آموزش پرورش باشد مدارس صدرا توسعه خواهد یافت.
وی افزود: برپایی کرسی های آزاداندیشی، حضور مبلغین در جامعه و … مصداقی از فعالیت های فرهنگی سازمان در زمینه عفاف و حجاب بوده است.
نجیمی با اشاره به اینکه ۱۰۰ مبلغ علوم دینی در سراسر دنیا مسلط به چندین زبان خارجی هستند گفت: همگام با راهبرد استان در حوزه گردشگری مجموعه سازمان تبلیغات در این عرصه پیشتاز بوده و گردشگران هدفمندی که در یزد حضور مییابند با حضور طلاب برجسته و مسلط به چند زبان دنیا گردشگران را در مسیرها هدایت میکنند و تاکنون گردشگران هدفمندی از هند، کشورهای حاشیه خلیج فارس، کشورهای اروپایی ..حضور داشته و از طرفیت مبلغین نخبه برای همراهی با گردشگران استفاده شده است.
۵۲ مسجد در اختیار گردشگران هدفمند
وی بیانکرد: در سال ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ انسجام و سازماندهی مساجد در بافت قدیم و گردشگری انجم گرفت و مهمانان نوروزی از ظرفیت و امکانات ۵۲ مسجد در مرکز استان بهره مند شدند و رضایتمندی بیشتری کسب شد.
نجیمی خاطرنشان کرد: با توجه به علایق گردشگران و نیاز آنها برای ورود به مسائل مذهبی این اقدام باعث شدخدماتدهی پررنگ تر شود.
وی اظهار داشت: هیأت مذهبی استان یزد مثل قلب تپنده هستند و در حوزه رشد و تعالی محلات مطرح هستند و هیئت ها در امر آزادی زندانیان نیز بارها اقدامات خوبی انجام دادهاند.
مدیرکل سازمان تبلیغات اسلامی استان گفت: تهیه منشور اخلاقی تهیه شده و متناسب با زیست بوم استان ایجاد شده تا مانع ار آسیب و وارد شدن این مراکز به مباحث خرافات شود همچنین هیئت ها از آسیب برخی برنامه های مصون بمانند.
کشور منتظر اشعار فاخر استان یزد در محرم
نجیمی تصریح کرد: اقامه عزای استان یزد در کشور زبانزد بوده و کل کشور منتظر هستند تا در ایام محرم کارهای جدید و فاخر استان یزد را مشاهده کنند و از اشعار بهره ببرند خوشبختانه در این حوزه موفق هستیم و باید متناسب با اعیلد هم در مساجد حضور عالی داشته باشیم.
ترویج فرهنگ مباهله و افزودن یک هفته به روزهای شاد مردم
وی گفت: به منظور ترویج فرهنگ مباهله، ۲۴ ذی الحجه در استان یزد در حال برنامهریزی جشن هایی هستیم و از عید غدیر تا رو مباهله یک هفته به روزهای شاد مردم و تعداد روزهای مدح اهل البیت اضافه کنیم.
مدیرکل سازمان تبلیغات اسلامی استان یزد گفت: همزمان با ایام اعتکاف ۳۰ مسجد استان پس از شرایط فتنه شاهد حضور جوانان معتکف بودند و بعضا مساجد زیرساخت کافی نداشتند اما استقبال مردم زبان زد بود.
اعتکاف ۱۵۰۰ دانشآموز دهه ۹۰
نجیمی بیان کرد: در همین مدت بیش از ۱۴۰۰ تا ۱۵۰۰ دانش آموزان دهه ۹۰ در مراسم اعتکاف شرکت کرده بودند و آورده های معنوی خوبی این ایان برای نسل جوان داشت.
وی گفت: نیمه شعبان جشنهای باشکوهی برگزار میشود به دنبال این هستیم که احیای نیمه شب نیمه شعبان را زنده کنیم چرا که از این شب به عنوان شب قدر نامبرده میشود.
فرهنگ مناجات خوانی در جامعه ترویح یابد
مدیرکل سازمان تبلیغات اسلامی استان یزد تصریح کرد: یکی از راههای افزایش معنویت در جامعه ترویج فرهنگ مناجات خوانی و لذت بردن مردم از این نواها است، لذا توسعه فرهنگی مناجات خوانی و انس با خدا با مناجات شعبانیه در دستور کار قرار گرفت امید که در سال ۱۴۰۲ با محوریت توسعه ترویج مناجات و مناجات خوانی برنامههای خوب اجرا شود.
نجیمی به صورت گذرا به دیگر اقدامات اشاره کرد و گفت: پاسداشت شب های قدر، طراحی ها و عملیات های فرهنگی، تکریم و مدح حضرت خدیجه به عنوان بانوی بزرگ فرهیخته و ارزشمند اسلام، مباحث فرزندآوری، ازدواج، اعزام مبلغین، غبارروبی مساجد در جمعه آخر شعبان جهت آمادگی بیشتر برای ورود به ماه مبارک رمضان، ساماندهی موکبهای استان و بازسازی آنها برای اربعین از دیگر اقدامات سازمان بوده است.
وی گفت: در طول سال بخشی از موکب داران علاقهمند در اطراف حرم و مسیر حرم امام رضا مستقر میشوند که طی سالهای اخیر با هماهنگی سازمان تبلیغات اسلامی، بهداشت و درمان، شهرداری و نیروی انتظامی هماهنگی برای حضور موکب داران انجام میشود و مجوز برگزاری اعطا شود تا مجموعه دستگاهها همکاری لازم را داشته باشند.
فعالیت ۱۵۰ کانون تبلیغی فرهنگی در یزد
نجیمی از فعالیت ۱۵۰ کانون تبلیغی فرهنگی به عنوان نهادهای مردمی، مؤسسات، کانونهای مهدودیت، مراکز تربتی، اردو داری و .. زیر نظر سازمان تبلیغات اسلامی استان یزد خبر داد.
وی عنوان کرد: هیئت ها جوانان را مدیر و با اعتماد به نفس تربیت میکنند و لذا این مجموعهها پذیرایی جوانان با هر نوع نگاه و سلیقه هستند.
نجیمی از طراحی سامانه ویژه تمام مجموعه های فرهنگی ورزشی و … خبر داد و گفت؛ این زیرساختها جهت تجمیع، انسجام و نظم در اقدامات فرهنگی اجرا میشود.
کلینیک درمان آسیبهای فرقهها راهاندازی میشود
وی همچنین با اشاره به ظهور و بروز برخی فرقهها در یزد و مشکلاتی که بعضا برای خانوادهها ایجاد شده است گفت: به منظور بازسازی اعتقاد افراد آسیب دیده به زودی کلینیک ویژهای در این خصوص زیر نظر سازمان تبلیغات اسلامی ایجاد و راهاندازی خواهد شد.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰