تاریخ انتشار : جمعه 19 خرداد 1402 - 21:23
کد خبر : 3919

یزد به مرکز طلا و جواهر سنتی تبدیل می‌شود 

یزد به مرکز طلا و جواهر سنتی تبدیل می‌شود 
مدیرکل میراث‌فرهنگی گردشگری و صنایع‌دستی استان یزد شهرکی به وسعت ۲۰ هکتار زمین ه منظور اجرای طرح توسعه گوهر سنگ کشور، فلزات قیمتی و گوهر تراشی انجام خواهد شد و از ین طریق استان یزد به مرکز طلا و جواهر و سنگ های قیمتی تبدیل می‌شود.

به گزارش پایگاه خبری تمدن یزد، احمد آخوندی در نشست خبری که به مناسبت هفته صنایع دستی و تشریح اقدامات اداره کل در حوزه صنایع دستی در طول یک سال گذشته اظهار داشت: صنایع دستی یک صنعت آمیخته به هنر است و خلاقیت و نوآوری همیشه در آن جریان دارد. روح و نفس خالق اثر هنری به شدت در آثار هنری تاثیرگذار است.

 

وی گفت: در چهار بخش بازایابی، تجاری سازی فروشگاهی و نمایشگاه برای حوزه صنایع دستی توانستیم ۴۰ بازارچه صنایع‌دستی را در نوروز برپا کنیم.

 

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان یزد با اشاره به نمایشگاه های متعدد در سال گذشته گفت: سال گذشته در نمایشگاه ۳۰۵ فعال صنایع در قالب ۲۵۰ غرفه حضور داشتند و امسال نیز قرار است نمایشگاه صنایع‌دستی استان در وسعت بیشتری از ۵ تا ۹ تیر ماه در محل نمایشگاه بین المللی برگزار شود.

 

آخوندی عنوان کرد: سال گذشته نخستین نمایشگاه صنایه دستی ویژه بسته بندی صنایع دستی برگزار شد چرا که همواره فعالین صنایع دستی در بخش بسته بندی بود کار با مشکل مواجه بودند.

 

وی تصریح کرد: سال گذشته هفت نفر از فعالین صنایع دستی به نمایشگاه‌ها خارجی و ۱۲۳ نفر به نمایشگاه های داخلی تهران و سایر استان‌ها اعزام شدند.

 

مدیرکل میراث‌فرهنگی گردشگری و صنایع‌دستی استان یزد با اشاره به صدور ۱۴ پروانه فروشگاهی صنایع دستی گفت: آموزش و ترویج ۳۳۵۳ نفر و اعطای گواهی آموزشی در رشته‌های مختلف صنایع‌دستی از دیگر اقدامات این حوزه بوده است که در ۲۸۶ دوره مختلف انجام گرفته است.

 

آخوندی بیان کرد: در قالب ۱۷ پروژه مراکز آموزشی و تولیدی صنایع دستی در استان یزد افتتاح شده است. مرکز تولید و آموزش برای احیا دو رشته هزاره دوزی ابرکوه و دولو هشتی بهاباد راه‌اندازی شد.

 

وی با اشاره به اینکه پرونده ثبت جهانی زیوالات سنتی یزد همزمان با سفر ریاست جمهوری پیگیری شد و اکنون پرونده این اقدام به تهران ارسال شده است و باید به شورای صنایع دستی جهان ارسال و برای ثبت آن تلاش شود.

 

آخوندی گفت: رشته و هنر چلنگری مجدد زنده شده است و در نظر داریم به کمک رسانه‌ها افراد پیشکسوت در رشته‌هایی که به مرور از بین رفته برای ثبت در تاریخ مصاحبه داشته باشیم.

 

وی گفت: در راستای حمایت از تولید تاکنون ۳۳۵۰ نفر فعال صنایع دستی دارای کارت شدند و در طول سال گذشته ۶۰۷ مجوز صنایع دستی صادر و تمدید شده است و ۶۲۱ پروانه تولد انفرادی صادر شده است همچنین ۲۱۷ کارت شناساییی صنعتگری صادر شده است.

 

آخوندی از پرداخت تسهیلات در سال ۱۴۰۱ خبر داد و گفت: سال گذشته ۳۲۷ نفر صنعتگر و فعال دستی بر اساس تبصره ۱۸ برای ۱۶۳ طرح با اعتبار به مبلغ ۲۴ میلیارد تومان برای ایجاد اشتغال ۱۵۴ نفر پرداخت شد.

 

وی گفت: تسهیلات ویژه مشاغل خانگی نیز در شش ماه اول سال انجام گرفت و ۱۵۸ نفر مجموعا به مبلغ ۱۰ میلیارد تومان برای بهره‌مندی معرفی شدن که به ۵۱ نفر مبلغ ۳ میلیارد تومان داده شد.

 

مدیرکل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی استان یزد از ایجاد شهر فلزات و سنگ های قیمتی در استان یزد خبر داد و گفت: به زودی با ایجاد این شهرک از ایندای زنجیره تامین مواد اولیه تا فروش زیورآلات انجام خواهد شد.

 

آخوندی ادامه داد: این طرح در قالب ۲۰ هکتار زمین در طرح توسعه گوهر سنگ کشور، فلزات قیمتی و گوهر تراشی انجام خواهد شد و یزد به مرکز طلا و جواهر و سنگ های قیمتی تبدیل خواهیم کرد.

 

 

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

بیمه پاسارگاد/ نمایندگی میرجلیلی  صرفه جویی فروش محصولات ترمه یزد فروش محصولات ترمه یزد خرید و فروش انواع محصولات ترمه

فرهنگی

اخبار سیاسی