۲۵ درصد افراد دیابتی درمان موثر میشوند

به گزارش پایگاه خبری تمدن یزد، روح الله عرب صبح امروز _ دوشنبه پانزدهم آبان ماه_ به مناسبت هفته جهانی دیابت در نشست با خبرنگاران استان یزد با اشاره به هفته جهانی دیابت از بیستم تا بیست و ششم آبان ماه اظهار کرد: شعار جهانی این هفته دیابت شناخت خطرات و اقدام موثر است.
وی با اشاره به روز شمار این هفته به برنامههایی در راستای راستای آموزش، مهارت کنترل بیماری، شناخت خطرات، دسترسی به درمان، ارائه روش زندگی سالم، تغذیه مناسب و فعالیت بدنی اشاره کرد.
مدیر مرکز دیابت یزد گفت: از جمله برنامههای شاخص این هفته جشنواره غذای سالم با همکاری سازمان فرهنگی، اجتماعی ورزشی شهرداری یزد، برگزاری اردوی جهادی در مناطق محروم و روستای ساغند، همایش دوچرخه سواری و برگزاری همایش زندگی شیرین ویژه بیماران دیابتی تیپ یک از کودکان و افراد سن ۱۸ سال خواهد بود.
عرب از تدوین تفاهم نامه با سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری یزد جهت ساخت دو تئاتر صحنهای و خیابانی در رابطه با دیابت خبر داد و گفت: با هدف آموزش و پیشگری از دیابت فضاسازی شهری، دو موشن در راستای شعار هفته و شناخت خطرات دیابت و اقدام موثر، <span;>با همکاری سازمان فرهنگی، اجتماعی شهرداری یزد ساخته میشود.
وی با اشاره به اینکه در مرکز دیابت یزد ۵۷ هزار پرونده وجود دارد تصریح کرد: در حال حاضر ۲۰ هزار پرونده فعال است، به منظور فعالتر کردن سایر پروندههای غیر فعال است، کلینیک پیگیری مرکز جهت بررسی روند درمان بیماری و انجام آزمایشات مجدد با بیماران در ارتباط خواهد بود.
مدیر مرکز دیابت یزد گفت: بیماران دیابتی باید هر سه ماه یک بار قند خود را بررسی کنند و شش ماه یک بار به کلینیک چشم و زخم پا مراجعه داشنه باشند چون احتمال بروز عوارض چشمی و زخم در بدن زیاد است، تشخیص زودتر درمان زودتر و موثرتری خواهد داشت.
مجید رجایی، مدیر نظارت بر امور دارویی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد نیز در این نشست ادامه داد: بر اساس سامانه سیب نزدیک با ۵۵ هزار نفر در کل استان در مناطق روستایی و شهری دارای پرونده دیابت هستند، پیمایشهای کشوری نشان میدهد ۱۷ درصد افراد بالای ۳۰ سال در کشور دیابتی هستند، این رقم قطعا در استان یزد نیز پیشبینی خواهد شد و برآورده ما این است که نزدیک به یک صد هزار بیمار دیابتی در یزد داشته باشیم.
وی افزود: متأسفانه ۲۰ تا ۲۵ درصد بیماران دیابتی از بیماری خود مطلع نیستند به معنای دیگر ۲۰ تا ۲۵ هزار نفر نمیدانند که دیابتی دارند، بخش عدهای هم به صورت مستقل و جدا از مرکز دیابتی درمان خود را در مطبهای سایر پزشکان دنبال میکنند.
مدیر امور دارویی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد خاطرنشان کرد: استقبال ما این است که افراد را برای دریافت خدمات اولیه آموزشی و مشاوره دیابت به مرکز دیابت جذب کنیم چرا که با توجه به شلوغی مطبها، فرصت کافی برای آموزش و مشاوره وجود ندارد.
رجایی در خصوص عوارض بیماری دیابت گفت: مهمترین عارضه در دیابت آسیبهای چشمی است که مهمترین علت کوری به غیر از حوادث به شمار میرود، مشکلات کلیوی و زخمهای پا نیز اگر رسیدگی نشوند منجر به قطع عضو در فرد بیمار خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه استان یزد انواع داروهای دیابت به صورت داروی خوراکی و تزریقی مشکلی ندارد گفت: انسولینها در دسترس هستند و داروهای خوراکی نیز به اندازه کافی تولید میشوند، بعضا بیماریهایی که در ادامه در فرد دیابتی پیش میآیند ممکن است در تأمین یکسری از داروها در بیماری کلیوی دچار مشکل بشوند.
مسعود شریفی، معاون فنی مرکز بهداشت یزد گفت: در حال حاضر میانگین امید به زندگی به بالای ۷۵ سال رسیده است و طبیعی است که به دنبال افزایش سن زندگی میزان ابتلا به بیماریهای مزمن بیشتر شود البته بخشی از روند افزایشی بیماریها ناشی از عوامل محیطی، سبک زندگی، نوع تغذیه، استراس و عدم تحرک بدنی در بخشی از افراد جامعه است.
معاون فنی مرکز بهداشت گفت: ۷۳ درصد مردم نسبت به بیماری دیابت در خود مطلع و آگاه هستند که ۴۵ درصد آن تحت پوشش درمان قرار دارند این رقم نسبت به میانگین کشور جایگاه مناسبی را نشان میدهد.
شریفی گفت: بر اساس مطالعات انجام شده ۶۰ تا ۷۰ درصد مبتلایات برای دریافت خدمات درمانی مراجعه میکنند اما ۲۶ درصد درمان موثر میشوند و نکات لازم جهت کنترل قند خود را رعایت میکنند.
به گزارش ایمنا، مرکز دیابت یزد، یک مرجع علمی و پژوهشی در زمینه دیابت است که انواع کلینکهای درمانی، آموزش و پیشگیری را برای افراد مبتلا به دیابت دارد.
خدمات شاخص این مرکز به مبتلایان به دیابت، زنان باردار دیابتی ارائه میشود و کلینیکهای متعددی در زمینه تغذیه، چاقی و دیابت، چشم، زخم پا، کلینیک قلب و تست ورزش، کلینیک جنسی و سایر تخصصهای لازم جهت درمان عوارض ناشی از بیماری دیابت را دارد.
بیماران مبتلا به دیابت جهت تشکیل پرونده و یا اخذ نوبت و مشاوره میتوانند با شماره ۰۳۵۳۷۲۸۰۲۲۸ الی (۳۰) تماس گرفته و به صورت هفتهای نوبت بگیرند و از مراجعه حضوری خودداری کنند.
خبرنگار: محدثه میرجلیلی
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰