دست سخاوتمندی که ساغند را آباد کرد
به گزارش پایگاه خبری تمدن یزد، غلامرضا شایقی چند سالی است که به زادگاهش یعنی روستای ساغند بازگشته و به آن رونقی دوباره داده است.
احداث مجتمع خدمات رفاهی، پمپ بنزین، اورژانس و مجتمع آب شیرین کن از خدماتی است که سبب شده جمعیت اندک روستا هم اکنون به بیش از ۴۰۰ نفر برسد.
این خیر توانسته است با راهاندازی کارخانه کنستانتره در حوالی روستا، بسیاری از مردم روستا و البته مردم دیگر شهرها و روستاهای اطراف مشغول به کار شدهاند.
شایقی، نایب رئیس هیئت مدیره این کارخانه میگوید: این کارخانه سالانه یک میلیون تن کنستانتره ۶۷ درصد تولید میکند و به لحاظ طراحی و استفاده از مواد اولیه، منحصر به فرد است.
هم اکنون ۳۰۰ نفر به صورت مستقیم و ۸۰۰ نفر هم به صورت غیرمستقیم در کارخانه کنستانتره مشغول به کار هستند.
از دیگر اقدامات این خیر در روستای ساغند، مرتع داری و راهاندازی گلههای شتر است.
مرتع داری و پرورش شتر در دل کویر مرکزی ایران
این سرمایهگذار بومی در زادگاه خویش اقدام به اجرای طرح کاشت مرتع و پرورش شتر متناسب با اقلیم منطقه نموده است و بیش از ۶۰۰ نفر شتر در مراتع روستای ساغند در حال پرورش هستند که علاوه بر ایجاد اشتغال، زمینه فرآوری فراوردهای گوشت و شیر آنها فراهم شده است.
مرتع شتری ساغند از جمله ظرفیتهای زیست محیطی است که به خوبی توسط بخش خصوصی شناسایی و مدیریت شده و امروز به الگویی مناسب برای کشور تبدیل شده است.
منابع طبیعی یکی از ثروتهای با اهمیت برای نسلهای کنونی و آینده است که نقش مهمی در تعادل بوم شناختی، درآمدزایی و توسعه روستایی ایفا میکند.
متأسفانه امروزه به دلایل مختلف از جمله استفاده بیرویه و بیبرنامگی سبب شده است تا هر روز بخشی از این سرمایه ملی تخریب شود، به همین دلیل مشارکت بخش خصوصی برای حفاظت مراتع و عرصههای طبیعی حائز اهمیت و ضروری است.
مرتع شتری ساغند در دل کویر مرکزی ایران از جمله این ظرفیتها است که به خوبی توسط بخش خصوصی مراقبت میشود.
دکتر محمد ابوالقاسمی، محقق بیابان زدایی و مشاور طرح مرتع شتری ساغند در این باره در گفتوگویی اظهار داشت: مرتع شتری ساغند مرتعی به وسعت ۵۳ هزار هکتار است و عمدتاً دام چراکننده در این مراتع شترها هستند که این مرتع با هدف تولید علوفه، جلوگیری از فرسایش بادی و آبی، تلطیف هوا، تعصیب کربن است که این مجموعه با آب و خاک شور کشت میشود و شیر و گوشت ارگانیک شتر تولید میشود.
وی افزود: از سال ۱۳۹۶ عملیات احیایی و اصلاحی این مرتع آغاز شده که در سال اول با ۵۴۰ هکتار عملیات ایجاد فارو به حساب ذخیره نزولات و بذر کار انجام گرفت و بعد از آن در سالهای مختلف از سال ۹۶ تا سال ۱۴۰۰ در حدود ۸۳۰ هکتار مرتع کاری با گونه تاغ انجام شده است، همچنین ۱۰۰ هکتار مرتع کاری با استفاده از گونههای شور پسند، از انواع آتریپلکس، انواع سالسولاها، قره داغ، گز و سایر گونههایی که عمدتا گونههای بومی منطقه هستند استفاده شده است.
وی تصریح کرد: این اقدامات ویژگی عمدهای برای منطقه دارد و در آن از آب و خاک شور برای تولید علوفه استفاده میشود و به تبع آن تولید گوشت و شیر ارگانیک، به طور عمده با پرورش شتر صورت گرفته است.
وی گفت: بهرهبردار این مرتع حاج غلامرضا شایقی هستند که تاکنون در این طرح بالغ بر ۱۵ میلیارد تومان معادل ۱۵۰ میلیارد ریال هزینه نموده است و در حدود ۲۰ کیلومتر آبرسانی به داخل مرتع جهت آسانتر شدن کار انتقال داده است.
دکتر ابوالقاسمی خاطرنشان کرد: حدود ۱۶ نفر به طور مستقیم در مرتع شتری ساغند ایجاد اشتغال صورت گرفته است.
آب شیرین به کام مردم روستاهای ساغند و مغستان
همچنین با همت این سرمایه گذار بومی مردم روستاهای ساغند و مغستان از نعمت آب آشامیدنی بهرهمند شدند.
مهندس حاتمی مسئول این تصفیهخانه با بیان اینکه پروژه آبرسانی به روستاهای ساغند و مغستان با هدف توسعه کار آفرینی انجام گرفته است اظهار داشت: این مجموعه شامل بیست و چهار کیلومتر خط انتقال آب، سه باب ایستگاه پمپاژ و چهار هزار و یک صد و پنجاه متر مکعب مخزن ذخیره آب است.
وی افزود: میزان آب استحصالی از چاه که در عمق ۸۰ متری زمین ایجاد شده است و در حدود بیست لیتر در ثانیه با EC تقریبی بیست هزار میکروموس است که این آب پس از ذخیره و مناسب سازی؛ جهت شرب و بهداشت اهالی در دو دستگاه آب شیرین کن نمک زدایی میشود.
حاتمی بیان کرد: ظرفیت آب شیرین کنها به ترتیب شصت متر مکعب و بیست و پنج متر مکعب در ساعت میباشد.
مدیر اجرایی تصفیه خانه آب روستای ساغند تصریح کرد: کیفیت آب خروجی از آب شیرین کنها مناسب برای شرب و بهداشت است به طوری که EC خروجی حدود ۴۵۰ میکروموس میباشد.
حاتمی ادمه داد: لازم به ذکر است که این آب خروجی به صورت دورهای از نظر میکروبی و شیمیایی مورد آزمایش قرار میگیرد.
وی خاطرنشان کرد: با احتساب برداشت آب به مقدار بیست لیتر در ثانیه؛ میزان تولید آب خام از این چاه در شبانه روز برابر با هزار و هفتصد پنجاه متر مکعب است.
وی گفت: همچنین میزان تولید آب شیرین کنها هشتاد و پنج متر مکعب در ساعت میباشد که میزان ساعت کارکرد آب شیرین کنها به نیاز روزانه مصرف، بستگی دارد.
خبرنگار: محدثه میرجلیلی
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰