بهره وری و نوآوری در کسب و کارهای موجود جهش تولید را به همراه دارد

دکتر محمدرضا دهقانی اشکذری در دیدار با دکتر محمد صالح جوکار نماینده مردم یزد، زارچ، اشکذری و بخش ندوشن در مجلس شوراس اسلامی، با اشاره به مجموعه نشستهای جهش تولید که سال قبل در واحد یزد برگزار شد اعلام کرد: امسال تلاش میشود با حضور دکتر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی به یک جمع بندی رسیده و سندی تهیه شود که برای وضع قوانین و جهت دهی به جهش تولید بتوان از آن استفاده کرد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی یزد ادامه داد: دو راهکار برای تولید بیشتر وجود دارد، در مرحله نخست؛ کسب و کارهای موجود بایستی با بهره وری و نوآوری تقویت شود. نوآوری کارهایی است که در دنیا انجام و تجربه شده و در صورت نقش دادن به دانشگاهیان می توان شاهد نوآفرینی بود.
وی افزود: دومین مرحله راه اندازی کسب و کارهای کوچک است. آمار رسمی بیانگر کم شدن بیکاری است. در استان یزد شاهد رشد شاغلین غیر بومی بودیم، بیشترین آمار بیکاری برای خانمهای تحصیل کرده است که برای کسب و کارهای جدید باید خانمها را به عنوان نیروی بالقوه در نظر گرفت.
وی تصریح کرد: یک بانوی مسلمان با حفظ بنیاد خانواده با کسب و کارهای خانگی حتی در منزل میتواند نقش خود را در تولید ایفا کند. با تلاش و کوشش در ارائه مدلهای متناسب با کشور خودمان میتوان همه اقشار و جنسیت ها را در زنجیره کار دخیل کرد.
رئیس دانشگاه آزاد یزد با معرفی انواع کسب و کار خرد( ۹_۱ نفر)، کوچک( ۴۹_۱۰نفر)، متوسط و بزرگ، بستر حیاتی کمک کار مردم در تولید را کسب و کار خرد و کوچک معرفی کرد و افزود: نقش مردم در اشتغال خرد و کوچک حائز اهمیت است.کسب و کارهای روستایی و بعضاً شهری که از نظر اندازه اشتغال بزرگ نیستند و حوزه فناوری و نیروی کار زیادی ندارند، مردم بهتر میتوانند با یک زنجیره آسان و ارزش افزوده در تحقق جهش تولید نقش داشته باشند.
وی دانشگاه آزاد را مورد تأیید مقام معظم رهبری دانست و افزود: دانشگاه آزاد، یک موسسه غیر دولتی و غیر خصوصی است و اموال آن برای مردم است. خوشبختانه در چند سال اخیر شاهد رشد دانشجو در واحد یزد بودیم و در دوسال گذشته ده هزار نفر دانشجو ثبت نام کردیم.
دکتر دهقانی اشکذری دانشگاه آزاد اسلامی استان یزد را یک خانواده ۲۲هزار نفری با بیش از ۱۶هزار دانشجو، چهار هزار و ۵۰۰ دانش آموز، قریب هزار استاد و معلم و ۸۰۰ کارمند برشمرد و اذعان کرد: در صورت حمایت نمایندگان شورای اسلامی از دانشگاه آزاد اسلامی می توان به تحقق شعار سال کمک کرد.
وی متذکر شد: در بازدیدی که از انجمن علمی داشتید، تفاهم نامه ای برای تصویب نهایی آماده شده است که با همراهی می تواند سبب دلگرمی و پشتیبانی از مجموعه باشد.
دکتر سیدعلی المدرسی تعداد مدارس سما استان را ۲۷ مدرسه در ۷ شهر استان، شامل ۱۶ مدرسه پسرانه و ۱۰ مدرسه دخترانه دانست و اعلام کرد: دانشگاه آزاد اسلامی عرصه یعنی دانشکده را در تمام رشته های تحصیلی دنبال کرده است.
معاون امور مدارس آزاد یزد در ادامه این نشست افزود: در حوزه تعلیم و تربیت عرصه آماده است، رشته های زبان، روانشناسی، آموزش معلمان و… خود را جدا کرده و با برند تعلیم و تربیت در یک دانشکده گرد آوری کردهایم.
دکتر المدرسی افزود: میدان در تعلیم و تربیت مدارس است. با ارتباط ایجاد شده بین دانشکده؛ عرصه و مدارس؛ میدان و استفاده از اساتید با تجربه و مطلع، معلمانی کار بلد تربیت خواهیم کرد.
وی ادامه داد: دانشگاه در سال قبل با جمع دانشکده و مدرسه گام بزرگی را در کشور برداشته و با پیشتازی در تأسیس دانشکده تعلیم و تربیت آزاد یزد، جز ۱۳ دانشکده ای است که در کل کشور مجوز دارد. یک هزار و ۸۰۰ دانشجو در رشته های تعلیم و تربیتی درس می خوانند و کارورزی و کارآموزی آنان در مدارس با شمسه رشد( اساس تعلیم و تربیت) پیوند خورده که آثار و برکات آن در آینده نمود خواهد داشت. وی متذکر شد: با نگاه به مسیر چهل ساله، شاهد خروج معلمان به نام از آموزش و پرورش بودهایم و افت تحصیلی، سطح سواد و آگاهی دانش آموزان را بههمراه داشته است.
وی تبیین کرد: دانشکده تعلیم و تربیت هماهنگ با دانشگاه فرهنگیان با کیفیت بالا در حال تربیت معلم برای مدارس سما خود است و با تفاهم نامه ای که دکتر مهدی طهرانچی ریاست عالیه دانشگاه آزاد اسلامی با وزیر آموزش و پرورش وقت امضا کرد، مقرر گردید مسئولیت تعلیم و تربیت معلمان و مربیان مدارس غیر انتفاعی به دانشکده تعلیم و تربیت دانشگاه آزاد اسلامی واگذار شود.
دکتر محمد رضا جناب زاده مسئول سرای نوآوری رباتیک و اتوماسیون صنعتی با اشاره به بازدید دکتر جوکار نماینده یزد، اشکذر، خاتم و ندوشن در دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی از انجمن علمی رباتیک اذعان کرد: تصویب تفاهم نامه تهیه شده می تواند در ادامه مسیر راهگشا باشد.
وی افزود: در رباتیک با پشتیبانی و حمایت در زمینه خرید تجهیزات میتوان انگیزه و هدف به دانشجویان داد. با در نظر گرفتن بودجه برای انجمن رباتیک توانستیم تعدادی دانشجو را در بخش خودرو پرنده به کار گیریم.
در ادامه دکتر فاطمه دهقان مدیر روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی یزد، دانشگاه آزاد را نهادی مردمی معرفی کرد و اذعان کرد: دستاوردهای دانشگاه در زمینه رباتیک، فعالیتهای فناورانه، فرهنگی و دانشجویی در سطح کشور درخشان است.
وی افزود: معرفی این افتخارات نیاز به مساعدت و همراهی است و حس امید را در همکاران دانشگاهی بیشتر خواهد کرد.
دکتر سیدعلی آقا میرجلیلی، معاون آموزشی مهارتی دانشگاه با اشاره به ثمردهی و نتیجه دادن دانشگاه آزاد در مقطع کنونی گفت: دانشگاه آزاد توانسته خلأهای تحصیلی در زمینه های گوناگون را برطرف کند. اجرای طرح دستیار آموزشی برای دانشجویان دکتری جایگزینی خوبی را برای اساتیدی که خدمت آن ها تمام شده، رقم زده است.
وی ادامه داد: برای اولین بار در کشور، دانشگاه آزاد مفتخر است، دانشجویان نخبه دکتری خود را در طرح دستیار آموزشی به تدریس اشتغال داده و در جانشین پروری و آماده کردن استاد برای نسل بعد رسالت خود را انجام میدهد. اجرای طرح دستیار آموزشی برطرف کننده نگرانیها در کمبود استاد است، علاوه بر این دانشجوی دکتری ما در کنار اساتید کسب تجربه خواهند کرد.
وی اشاره کرد: یکسان بودن نگاه مجلس شورای اسلامی، استاندار و مسئولین استان به دانشگاه دولتی و آزاد، اسباب دلگرمی همکاران دانشگاهی است. اساتید دانشگاه آزاد افرادی توانمند در حد تراز دولتی هستند و شاهد این ادعا افتخارات کسب شده آنها در قرار گرفتن دو درصد پژوهشگران برتر دنیا است.
دکتر هادی حیدری نیا، معاون فرهنگی دانشجویی آزاد یزد، فعالیت انجمن اسلامی واحد را خوب ذکر کرد و گفت: فعالیتهای انجمن به اذعان مسئولین استان ممتاز بوده است. در بازدید معاون آموزشی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه های کل کشور از واحد یزد، پوشش، آراستگی و فعالیت های فرهنگی دانشجویان دانشگاه را خوب بیان کرد.
وی ادامه داد: سابقه خوب علمی و فرهنگی دانشگاه، زمینه جذب دانشجویان غیر بومی شده و استفاده از خوابگاه دانشجویی را سبب شده است.
وی تعداد دانشجویان خواهر خوابگاهی را یک هزار نفر ذکر کرد و گفت: نیاز به فضای تفریحی برای خواهران، بیشتر مورد توجه است، بعضاً برای استفاده از امکانات رفاهی به شهر مراجعه کرده که دل نگرانیهایی را برای خانواده ها بهوجود آورده است. فضا در دانشگاه آماده است، در صورت برخورداری از منابع فرهنگی یا مساعدت خیرین میتوان با تجهیز این فضا از مشکلات احتمالی برای دانشجویان خواهر کاست.
مهندس جابر پورذاکری مدیر کل حراست دانشگاههای آزاد اسلامی استان یزد با اشاره به نزدیکی دانشگاههای دولتی، آزاد و جهاد دانشگاهی، ترافیک میدان عالم و خیابان آیتالله خامنه ای را زیاد ذکر کرد و گفت: حجم بالای خودرو در این مسیر و مسائل فرهنگی توجه خاص مسئولین را میطلبد.
دکتر محمد صالح جوکار، نماینده یزد، اشکذر، زارچ و بخش ندوشن در مجلس شورای اسلامی، شرایط حاضر دانشگاه را بلوغ و نتیجه دهی دانشگاه در مقطع کنونی دانست و گفت: زیر ساختارهای خوب دانشگاه آزاد توانسته دانشجویانی کارآمد و سرآمد به جامعه تحویل دهد.
نماینده دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی افزود: خدمات خوب دانشگاه سبب رفع انحصار در آموزش عالی شده و نگاهها را معطوف به دانشگاه غیر دولتی کرده است. در بخش دولتی سرانه زیادی از بیت الملل هزینه میشود، ولی دانشگاه آزاد با کمترین هزینه، دانشجو تربیت کرده و بار مالی برای دولت ندارد. در مجلس بهجد دنبال شده که دولت خود را رقیب بخش خصوصی نداند، بلکه از ظرفیت دانشگاه غیر دولتی استفاده کند.
وی با تقدیر از مسئولین دانشگاه آزاد در برگزاری نشستهای شعار سال افزود: در تولید تا زمانی که مردم مشارکت نداشته باشند به جایی نخواهیم رسید.
وی شرکتها را شامل خصوصی، دولتی و خصولتی دانست و گفت: متاسفانه نقش مردم تنها در نیروی کار است و سهامی ندارند و در سود شراکتی برای آنان نیست.
وی افزود: سرمایه مردم تبدیل به سکه و ارز برای جبران کاهش ارزش شده است، ما در اعتماد سازی ضعیف بوده و نتوانستیم این سرمایه را به تولید هدایت کنیم. ایجاد راهکار برای هدایت سرمایه مردم از دلالی به تولید، وظیفه دانشگاه است که سبب پر رنگ شدن نقش مردم در تولید خواهد شد. بحث های زیادی درباره مشارکت مردم شده ولی خروجی نداشته ایم. برای دنبال کردن کار احتیاج به نقشه راه است و باید با آگاهی دادن به مردم بستر سازی شود.
وی تصریح کرد: دستاوردهای نشست های جهش تولید بایستی جمع بندی شده و با سفر دکتر قالیباف در اختیار ایشان قرار گیرد.
دکتر جوکار افزود: در حوزه اشتغال، افزایش داشتیم ولی بیکاری دانش آموختگان دانشگاه تغییر نکرده است. ما امروز جمعیت بیکاری که تحصیلات پایین داشته باشند شاهد نیستیم. ۷۰ درصد بیکاری ما را خانم های تحصیلکرده تشکیل میدهند. در مردان عمدتا به علت فراهم نبودن بازار کار برای تحصیلکرده ها بیکاری را شاهدیم که منشا در عدم تطبیق رشتههای تحصیلی با بازار کار دارد.
وی افزود: اشتغال تحصیل کردهها با فعال شدن شرکتهای دانش بنیان کاهش مییابد. در سال جدید دانشگاهیان با امضا تفاهمنامهها بایستی فعالیت خود را در افزایش اشتغال بهکار گیرند.در بازدید از انجمن رباتیک در سال گذشته، تفاهم نامهای تدوین شد که دانشگاه باید با جدیت پیگیر اجرایی کردن آن باشد.
وی با اشاره به ظرفیت های فرهنگی دانشگاه گفت: اقدامات دانشگاه آزاد یزد قابل تقدیر است و به امکانات تفریحی نیاز دارد که از پتانسیل خیرین بایستی استفاده کرد. در مباحث فرهنگی پتانسیل اساتید فراوان است. اساتید با دانستن روایتها و انتقال روایت صحیح، عدم ورود حکمرانی در جهاد تبیین را سبب خواهند شد. اساتید مربی بهتری برای دانشجویان هستند و دانشگاه آزاد باید در این زمینه نقش آفرین باشد.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰